De Vuurcirkel – Mannenwerk

Openbare Mannencirkels bij Hoorn
(Iedere laatste zaterdag van de maand)

 

maarten bril in november 2010 028

Thuiskomen als Man

Thuiskomen als man doe je bij andere mannen. Dat doe je door weer met je blote voeten op de aarde te staan, te dansen, te grommen en te brullen. Door de hitte van een vuur te voelen en de sterren boven je hoofd te zien. En door andere mannen te ontmoeten, in eerlijkheid, vanuit respect en in broederlijkheid.

Op deze avond met andere mannen kun je ‘bijtanken’, je verhaal doen, je grenzen verkennen en opnieuw contact maken met jouw vitaliteit, jouw passie, jouw missie.

Op deze avond is ruimte en tijd voor alles tussen wat ons mannen werkelijk bezighoudt en volop gelegenheid om je uit te spreken en je eigen vragen te onderzoeken.

Dit alles op een prachtige locatie in het buitengebied van Hoorn. In een prachtige yurt (Mongoolse ronde tent) met houtkachel en als afsluiting een mooi buitenvuur onder de sterrenhemel.

Na afloop van deze Mannenavond voel je weer dat je man bent en ben je gevitaliseerd, bezield en geïnspireerd voor de terugkeer naar je partner, gezin, werk en maatschappij.

Data:       Zaterdagavond 14 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september
Tijd           van 18.30 tot 19.00 inloop, vuur opbouwen en koffie/thee.
                  19.00 begin van de avond. Eindtijd: circa 22.30.
                   Deze avond is alcoholvrij.
Bijdrage   20 euro voor de avond 
Plaats       La Yurta, Leekermeer 12, Berkhout.

Begeleiding:
Maarten Moens (1962), al 20 jaar actief als trainer en coach voor mannen. Verder is hij Biografisch coach en stembevrijder.

Opgeven en/of meer informatie:
maartenmoens@kpnmail.nl 06-25525702;   www.maartenmoens.nl

Je vindt mij ook op Facebook, Linkedin, en Twitter.    

Jaartraining voor Mannen (2016-2017) bij Hoorn

– waar zit mijn passie en wat is mijn missie?
– Hoe kom ik bij mijn kracht en zet ik die in de wereld?
– wat is de betekenis van vriendschap en broederschap in mijn leven?

De Jaargroep voor Mannen bestaat uit een vaste groep mannen die het commitment aangaan om een jaar lang maandelijks met elkaar samen te komen. Leidend daarin is een ontwikkelingsvraag die iedere man voor zichzelf formuleert. Je ondersteunt elkaar actief bij het onderzoeken en in de wereld zetten van die impuls.
Het is een reis naar autonomie en eigenheid, in verbondenheid.

De vaste, maandelijkse ontmoeting met mannenbroeders schept de mogelijkheid tot verdieping en intensivering van contacten, ontmoeting en confrontatie. Als mannen zijn we elkaars spiegel en ‘broeder’.

De intentie is dat deze Jaargroep na dit jaar als zelfstandige mannengroep verder gaat.

Iedere avond is er een inhoudelijk deel, gelegenheid te delen, lichaamswerk, diverse werkvormen en we sluiten af met een buitenvuur.

Na afloop van deze training heb je een helder hoofd, een warm hart en weten je voeten en handen weer wat ze te doen hebben in de wereld.

Waar?
La Yurta, Leekermeer 12, Berkhout.
Een fijne buitenplek, waar we bijeenkomen in een sfeervolle Yurt (Mongoolse ronde tent).
Buiten kunnen we een mooi buitenvuur maken en binnen brandt de houtkachel.  

Wanneer?
Data: zaterdag 29 oktober (overige data nog onder voorbehoud)
Tijden: start om 19.00, einde ca. 22.30

Prijs: 595,00 voor 8 bijeenkomsten. Inclusief 2 individuele coachingsgesprekken in Hoorn of op locatie. (495,00 euro als je voor 1 oktober 2016 betaald hebt).

Introductie/kennismakingsavonden op zaterdag  27 augustus en 24 september.

Begeleiding:
Maarten Moens (1962). Al 20 jaar actief als coach en trainer voor mannen. Daarnaast biografisch coach en Stembevrijder. Meer info: www.devuurcirkel.nl

Interesse? Bel/mail Maarten Moens 06-25525702 info@devuurcirkel.nl

man die te voorschijn komt (Zweden)

Achtergrond Mannenwerk

Een kernkwaliteit van mannen is hun autonomie. Een man wordt geleerd op zichzelf te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen leven. Individualiteit, competitie, materiële welvaart en carrière.
Een vervorming (schaduw) van die kwaliteit is het isolement waarin veel mannen terechtkomen. Mannen hebben moeite zich echt te verbinden, in relaties, met de aarde, met andere mannen. Ze zijn innerlijk en emotioneel vaak eenzaam.

Daarnaast kennen mannen ook het verlangen naar verbinding, naar nabijheid en overgave.
Deze kwaliteiten hangen samen andere kernwaarden, zoals fysieke gezondheid, solidariteit en samenwerking, welbevinden en het belang van het spirituele.

Een volwassen man streeft naar een dynamisch evenwicht van deze twee krachten (autonomie en verbinding) en vindt dat in zijn eigenheid.
Kracht in verbinding, op jouw eigen(aardige) manier!

Vriendschap en broederschap met andere mannen zijn  de basis waarop je open en onderzoekend de wereld in kunt gaan.

Andere mannen vormen een spiegel waarin je je eigen grootheid en je eigen onvolkomenheden terugziet.  Bij andere mannen vind je erkenning voor jouw man-zijn en herken je je eigen vragen en verlangens, je talenten en tekorten.

Activiteiten met andere mannen vormen een bedding waarin je kunt ontdekken wie je werkeljk bent en wat je te doen hebt. Je wordt er gesteund, uitgedaagd en geconfronteerd.

Doel
Het doel van de samenkomsten van mannen die ik organiseer is het ervaren van broederschap tussen mannen en is een doorlopend onderzoek naar de betekenis en vormgeving van man-zijn in deze tijd. Een broederschap van mannen vormt een bedding waarin iedere man zijn eigen ontwikkeling, met zijn licht- en schaduwkanten, kan delen met andere mannen. Je kunt er andere mannen ontmoeten, samen lachen en huilen, vechten en dansen, praten en ervaringen opdoen.

Voor wie?
Voor iedere man die eerlijk en oprecht naar zichzelf wil kijken en die zich wil verbinden met andere mannen. Voor iedere man die zijn kwaliteiten (verder) wil ontplooien, en die meer vreugde, intensiteit en diepgang in zijn leven zoekt en die leiding wil geven aan zijn eigen leven.
De mannenactiviteiten zijn gericht op groei, ontwikkeling en bewustwording. Ze zijn geen therapie in de formele zin. Wel kunnen de ervaringen tijdens bijeenkomsten diep ingrijpen en veranderend werken. De eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers voor hun ontwikkelingsproces staat steeds voorop.

Voor individuele trajecten of een nagesprek kan altijd een persoonlijke afspraak gemaakt worden.

Mijn eigen broederschap  waarmee ik al zo’n 20 jaar 4 x per jaar  een dag samenkom is een blijvende bron van inspiratie voor mijn mannenwerk. Dank, broeders!

Zielebroeders 2, 8 febru. 2015