De Klinkplaats – Stembevrijding

Stembevrijdend Zingen 
in Hoorn/Harderwijk/Bergen

 
Zangavonden voor mensen die moeiteloos willen zingen 

Ik bied regelmatig een avond of ochtend Stembevrijdend Zingen aan. Maandelijks in Zeewolde/Harderwijk, om de week in Bergen. In het nieuwe jaar (2021) ook weer in Hoorn. Let op de data in de agenda van mijn website.

Algemene informatie Stembevrijdend Zingen:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere bijeenkomst is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte. De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangbijeenkomst met een gelegenheidskoor dat elke keer weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken. Iedereen is welkom, want iedereen kan zingen!

Individuele Stembevrijding:
Heb je een  groot verlangen om je stem te laten horen, te zingen en klinken, expressie te geven aan wat er in je leeft?

En zijn er tegelijkertijd ook ‘tegenstemmen’ in je hoofd, zoals: ‘ik kan niet zingen, vroeger op school mocht ik niet meezingen, mijn zus heeft conservatorium gedaan, mijn kinderen vinden het raar, mijn partner vindt er iets van, de buren luisteren mee, etc.?

Dan is individuele Stembevrijding iets voor jou!

In een veilige, informele en persoonlijke sfeer onderzoeken we jouw verlangen om te zingen en je angst om te zingen. Stembevrijding is ook een weg van inzicht en zelfonderzoek. Hoe klink ik vandaag? Wat wil er gehoord worden? Hoe verloopt de dans van ‘mezelf zijn’ en ‘mijn best gaan doen’?

En ik verzeker je: na een sessie Stembevrijding voel je je echt beter, meer aanwezig in je lichaam, minder in de pieker-stand, blijer, vrijer.

Individuele Stembevrijding bied ik aan in Hoorn en Amsterdam. In beide gevallen is er voldoende ruimte om aan alle RIVM normen te voldoen. En is er een mooie piano aanwezig, die een zachte bedding geeft voor jouw meest eigen instrument: je stem.

Zing wie je bent, zing jezelf!

Ik heb mijn stemwerkopleiding gevolgd aan de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie in Amsterdam (www.jankortie.nl

Meer info, vragen of opgeven: bel 06-25525702 of mail naar  maartenmoens@kpnmail.nl

Je vindt mij ook op Facebook, Linkedin en Twitter.

Naast wekelijkse zing-avonden in Hoorn, Bergen en Harderwijk/Zeewolde, verzorg ik stem-workshops voor teams en organisaties.

 

De brul van de Man
 (speciaal voor mannen)

Stemavonden voor mannen die voluit willen zingen

 Mannen zingen op de tribunes rond het voetbalveld, onder de douche, en soms in de auto…maar verder?

 Toch leeft ook in mannen het verlangen om voluit te klinken, om hun unieke stem te laten horen. Zonder oordelen of normen over mooi of lelijk. Zonder notenschrift, ingewikkelde partijen, toonhoogtes of maat houden. De naakte waarheid van je stem in kracht en kwetsbaarheid.

En soms is dat brullen of  lachen en soms is dat fluisteren of zuchten. Als je zingt, laat je horen wat er in je leeft. Soms rauw, soms lieflijk. Alles mag er zijn.

 Dat samen met andere mannen doen werkt verbindend, openend en verbroederend.

 Stemavonden met mannen onder elkaar:  dit ben ik, en zo klink ik.

Iedere mannenstem is onmisbaar en welkom!

 Hoe ziet zo’n avond eruit?

Oefeningen vanuit Stembevrijding (lichaamsoefeningen, afstemming en improvisatie) en vooral veel en onbekommerd geluid maken. We zingen liederen en melodieën uit verschillende culturen en spirituele tradities. De liederen zijn meestal eenvoudig en bevatten vaak maar enkele woorden. We zingen niet van blad en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Er is ruimte voor spontane improvisaties, beweging en geluid, voor uitwisseling en ook voor stilte.

Iedere avond is los te bezoeken, er is wel een rode draad die de 8 keer  verbindt.

 Praktische gegevens:
Momenteel zijn deze avonden Stembevrijdend Zingen speciaal voor Mannen even gestopt.
In het voorjaar van 2021 komt er een nieuwe aanbod. 
Je kunt je wel opgeven voor de mailinglijst. 

“dans alsof niemand je ziet
 zing alsof niemand je kan horen
 heb lief alsof je nooit gekwetst bent
 leef alsof de hemel op de aarde is”

Rumi

Begeleiding: Maarten Moens (1962)
Stembevrijder, coach, trainer en biografisch consulent. 20 jaar ervaring met het begeleiden van mannen op weg naar eigenheid en heelheid. Stevige en zachtmoedige leraar die ook piano en gitaar speelt. 

 

Deel deze pagina: