Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Bergen

februari 21 @ 08:00 - 17:00

Beste zangvrienden,

Op zondag 27 februari 2022 weer Stembevrijdend Zingen in Bergen! We zingen van 11.00 tot 12.30 met een korte pauze halverwege. (En ken je nog iemand die je ook deze ervaring gunt? Neem hem of haar mee-😉)

“Zingen is dubbel bidden’ (Augustinus), en samen zingen is dan mogelijk driedubbel bidden. Wat ‘bidden’ precies is, weet ik niet. Als ik er stamelend wat woorden aan geef, dan gaat het over stil worden van binnen, zuchten, de ‘kwekkofoon’ in mijn hoofd wat zachter zetten, mijn lichaam voelen en de aarde waarop ik sta, niets verwachten, niets beogen, zijn met wat er op dit moment is en daar expressie aan geven.

Stembevrijdend Zingen dus! In dankbaarheid en overgave. Met verwelkoming van alles wat er is. Dus ook als dat Carnaval is…….-😉

Van harte welkom dus weer bij deze 2-wekelijkse zangviering in Bergen. We zingen nieuwe liederen, oude bekende liederen en geïmproviseerde liederen. Kortom: just show up! (De rest gaat vanzelf.)

Stembevrijdend Zingen is moeiteloos zingen, zingen vanuit je hart, vanuit overgave, voorbij aan ‘presteren’, voorbij aan hoe hoort het eigenlijk, en voorbij aan wat anderen ervan vinden. Het is je openen voor de magie van je stem, voor de vreugde van samen zingen, voor de stem van je Ziel.

Daarom: van harte welkom a.s. zondag vanaf 10.45 (inloop) op de Adriaan Roland Holstschool in Bergen. We beginnen om 11.00 en stoppen om 12.30, met een korte pauze tussendoor.

Ervaring met zingen niet vereist, het verlangen om te zingen is meer dan genoeg!

Adres: Adriaan Roland Holstschool, Prins Hendriklaan 56, 1862 EL Bergen.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere bijeenkomst is repetitie en uitvoering tegelijk. Na het zingen luisteren we ook naar de stilte tussen de liederen.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangbijeenkomst met een gelegenheidskoor dat elke keer weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken. Iedereen is welkom!

We beginnen om 11.00 en zingen tot 12.30. Kosten 15,00 euro per keer, een strippenkaart voor 5 x kost 62,50 euro.

Fijn als je vooraf even laat weten als je komt meezingen. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een zingende groet,

Maarten Moens

 

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

 

Volgende data:
Zondag 20 maart 2022

 

Maarten Moens

Gegevens

Datum:
februari 21
Tijd:
08:00 - 17:00