Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Bergen

20 maart 2022 @ 11:00 - 12:30

Beste zangvrienden,

Op zondag 20 maart 2022 weer Stembevrijdend Zingen in Bergen! We zingen van 11.00 tot 12.30 met een korte pauze halverwege. (En ken je nog iemand die je ook deze ervaring gunt? Neem hem of haar mee-😉)

Zingen transformeert. Gedachtes, gevoelens, lichamelijke klachten. Deze omvorming door (samen) te zingen is een mysterieus proces. Hoe het gebeurt weet ik niet precies. Wel kan ik na iedere zangsessie waarnemen hoe ikzelf en anderen veranderd zijn. We zijn lichter geworden, meer aanwezig in ons lijf, meer stromend, meer liefdevol. Dat zijn grote woorden in deze aangrijpende tijd.

En toch geloof ik erin. Zingen, mijn zingen, jouw zingen, ons zingen verandert iets in mij, in jou, in ons, in de wereld. Het tilt ons even op, voorbij gevoelens van verdriet, woede of machteloosheid. Even de eenheid en schoonheid en grootsheid ervaren van ons menszijn.

Zingen is elke keer weer opnieuw beginnen, de stilte doorbreken, jouw unieke stemgeluid laten horen in de wereld. Welkom!

N.b. ik heb ontdekt dat ik om de week zingen niet kan waarmaken. Ik ga naar een nieuw ritme van 1 maal per maand zingen. Nieuwe data:
Zondag 24 april
Zondag 22 mei
Zondag 19 juni
Zondag 17 juli

Stembevrijdend Zingen is moeiteloos zingen, zingen vanuit je hart, vanuit overgave, voorbij aan ‘presteren’, voorbij aan hoe hoort het eigenlijk, en voorbij aan wat anderen ervan vinden. Het is je openen voor de magie van je stem, voor de vreugde van samen zingen, voor de stem van je Ziel.

Daarom: van harte welkom a.s. zondag vanaf 10.45 (inloop) op de Adriaan Roland Holstschool in Bergen. We beginnen om 11.00 en stoppen om 12.30, met een korte pauze tussendoor.

Ervaring met zingen niet vereist, het verlangen om te zingen is meer dan genoeg!

Adres: Adriaan Roland Holstschool, Prins Hendriklaan 56, 1862 EL Bergen.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere bijeenkomst is repetitie en uitvoering tegelijk. Na het zingen luisteren we ook naar de stilte tussen de liederen.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangbijeenkomst met een gelegenheidskoor dat elke keer weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken. Iedereen is welkom!

We beginnen om 11.00 en zingen tot 12.30. Kosten 15,00 euro per keer, een strippenkaart voor 5 x kost 62,50 euro.

Fijn als je vooraf even laat weten als je komt meezingen. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een zingende groet,

Maarten Moens

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Volgende data:
Zondag 24 april
Zondag 22 mei
Zondag 19 juni
Zondag 17 juli

 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
20 maart 2022
Tijd:
11:00 - 12:30
Site:
www.maartenmoens.nl

Locatie

Adriaan Roland Holstschool, Prins Hendriklaan 56, 1862 EL Bergen
Prins Hendriklaan 56
Bergen, 1862 DL
+ Google Maps