Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Bergen

6 december 2020 @ 11:00 - 12:30

Ken je dat: een  groot verlangen om je stem te laten horen, te zingen en klinken, expressie te geven aan wat er in je leeft? Kom dan op zondagochtend  naar Stembevrijdend Zingen in Bergen.

Zingen verbindt, vitaliseert, geneest, en maakt blij. En zoals mijn leermeester Jan Kortie zegt: ‘Jouw ziel wil zingen”.

En er kunnen ook ‘tegenstemmen’ klinken in je hoofd: kan dat wel met alle Corona-perikelen? durf ik dat wel?Of:  ‘ik kan niet zingen’,  vroeger op school zeiden ze ook al, mijn zus heeft conservatorium gedaan, mijn kinderen vinden het raar, mijn partner wil niet mee, etc. etc.

Het belangrijkste is echter jouw verlangen. Jouw verlangen om te zingen, om je te uiten, om samen te klinken.
En ik verzeker je: na een ochtend zingen voel je je echt beter, meer aanwezig in je lichaam, minder in de pieker-stand, blijer, vrijer.

Stembevrijdend Zingen is moeiteloos, natuurlijk zingen. Zingen zonder gericht doel (geen optredens), zonder oordelen (je zingt zoals je gebekt bent), zonder verwachtingen (je verwelkomt wat er klinkt).

We zingen in een grote zaal, waarin iedereen voldoende afstand kan houden, in de korte pauze wordt er goed gelucht. (Zo voldoen we aan alle richtlijnen van het RIVM voor koorzang).

Praktisch:
Vooraf aanmelden is verplicht (Corona-regels) en  er kunnen maximaal 12 mensen meedoen. Als je (Corona) klachten hebt, zing dan thuis. We houden tijdens het zingen voldoende afstand, schudden geen handen en bij huggen vooraf afstemmen. De ochtend gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.

Welkom dus: zondagochtend vanaf 10.45 inloopkoor Stembevrijdend Zingen in Bergen.

We zingen van 11.00 tot 12.30, met een korte pauze ergens halverwege.

Adres: Adriaan Roland Holstschool, Prins Hendriklaan 56, 1862 EL Bergen.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere bijeenkomst is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangbijeenkomst met een gelegenheidskoor dat elke keer weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken. Iedereen is welkom!

We beginnen om 11.00 en zingen tot 12.30. Kosten 12,50 euro per keer, een strippenkaart voor 4 x kost 40 euro.

Vooraf aanmelden als je wilt meedoen. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een zingende groet,

Maarten Moens

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangochtend, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Volgende data::
Zondagochtend 6 december en 20 december

Ik volg bij al mijn activiteiten de adviezen en richtlijnen van Koornetwerk Nederland en de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) die samen met het RIVM en Ministerie richtlijnen hebben opgesteld om verantwoord te kunnen zingen. Ik volg ook de mededelingen en updates van Koornetwerk Nederland en het nieuwe meldpunt Koren-Corona op de voet. Ik heb daarover ook  contact met andere collega’s en dirigenten. Wat mij houvast geeft is dat uit de cijfers blijkt dat er nauwelijks besmettingen zijn bij koren. (de meeste besmettingen vinden momenteel plaats in thuissituaties en op het werk) 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
6 december 2020
Tijd:
11:00 - 12:30
Site:
www.maartenmoens.nl

Locatie

Adriaan Roland Holstschool, Prins Hendriklaan 56, 1862 EL Bergen
Prins Hendriklaan 56
Bergen, 1862 DL
+ Google Maps