Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Centrum de Zin (Harderwijk)

28 maart 2024 @ 20:00 - 21:30

Beste mensen,

 Donderdag 28 maart weer een avond Stembevrijdend Zingen bij Centrum de Zin in Harderwijk.

 Op Witte Donderdag dus, in de Lijdensweek, met als thema ‘eenvoud als inspiratie’.

 Bij (piano)muziek gaat het vaak over ‘veel, snel, hard’. Dat scoort, baart opzien, toont professionaliteit. Aziatische toetsentijgers die Chopin in een moordend tempo foutloos eruit rammen. Petje af, want ik kan het niet. –😉

 Van mijn leraar Jan Kortie leerde ik de schoonheid van eenvoud. Eén toon spelen op de piano (met je linkerhand) en daar dan maximaal mee improviseren, tot er (bij de gratie van Jan) een twee toon bij mocht komen, en dan weer daarop voortborduren, tot er (misschien) een derde toon mee mocht doen. En altijd, ook in het zingend improviseren, terug naar die ene toon, die toon waar je je comfortabel bij voelt, waarin je helemaal aanwezig kunt zijn.

 (En voor de liefhebbers: hier een stukje van Reindert de Leeuw die Satie speelt, over de schoonheid van eenvoud. https://www.youtube.com/watch?v=5bIeYqpn0Gk.

 En dan alle (innerlijke) stemmetjes onder ogen zien als ik ‘eenvoudig’ probeer te spelen (‘dit is helemaal niets, wat een dilettantisme, kun je niet sneller/harder/complexer?, ja, zo kan ik het ook, dit is zó saai….’).

 Kortom: er valt veel te leren van ‘eenvoudig’ zingen/muziek maken!

 Spreekt dit je aan? Kom dan op a.s. donderdag 28 maart naar Centrum de Zin in Harderwijk en laat je meevoeren in de wereld van eenvoud en herhaling.

 Waarschuwing: eenvoud en herhaling kunnen tot onverwachtse uitbraken van uitbundigheid en extase aanleiding geven!                                                                       

Nieuwe prijzen:
Na vele jaren van een gelijkblijvende toegangsprijs ben ik genoodzaakt de prijs per avond te verhogen naar 17,50 per avond. Zo moet ik o.a. tegenwoordig zaalhuur betalen aan Centrum de Zin (waar dit eerst kosteloos was).

Met zingende groet,

Maarten Moens

P.S. En fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt

N.B. Ook in de bijlage de nieuwe flyer voor 2024 met alle data voor het voorjaar 2024. Goed voor in de nieuwe agenda’s en om nog iemand enthousiast te maken.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

Nieuwe data 2024:

Donderdag 28 maart

Donderdag 25 april

Donderdag 23 mei

Donderdag 27 juni

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
28 maart 2024
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Centrum de Zin, Harderwijk
Stationslaan 32
Harderwijk, Noord Holland 3841 DA Nederland
+ Google Maps