Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Centrum de Zin in Harderwijk

21 december 2023 @ 20:00 - 21:30

Beste zangeressen en zangers,

Advent is de tijd van naar binnen gaan, een beetje zwanger zijn van het nieuwe begin. Een tijd van reflectie, de balans opmaken, wachten, verstillen en loslaten.

Onze culturele omgeving daarentegen roept ons op om naar buiten te gaan, om druk te zijn met jaarcijfers, Kerstinkopen, wintersport, ‘wat doen we met vader en moeder met de Kerst?’.  

Ook voor mij als musicus en begeleider is de Advents/Kerstperiode een drukke tijd. Vol optredens en activiteiten. En diep in mij leeft tegelijkertijd het verlangen om een week naar een klooster te gaan en pas in het nieuwe jaar weer boven water te komen.

Tussen deze twee polen leven wij: tussen naar binnen gaan en naar buiten gaan, tussen inspanning en ontspanning, tussen extravert en introvert, tussen dag en nacht, tussen uitgelaten en ingetogen. En precies die golfslag volgt onze ademhaling ook: we ademen in, en we ademen uit. En als we dat met een geluidje doen: dan zingen we!

Zingend van buiten naar binnen, en van binnen naar buiten. Zingend het midden houden tussen te veel en te weinig, zingend het midden zijn, tussen Hemel en Aarde.

Welkom dus weer bij een avond Stembevrijdend Zingen donderdag 21 december bij Centrum de Zin in Harderwijk.

En fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt!

Met zingende groet,
Maarten Moens

Disclaimer: zingen kan verslavend zijn, je maakt gelukshormonen aan, en je kunt daarna zo maar zingend op straat worden aangetroffen.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

Nieuwe data 2024:
Donderdag 25 januari 2024
Donderdag 22 februari
Donderdag 28 maart
Donderdag 25 april
Donderdag 23 mei
Donderdag 27 juni

 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
21 december 2023
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Centrum de Zin, Harderwijk
Stationslaan 32
Harderwijk, Noord Holland 3841 DA Nederland
+ Google Maps