Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Harderwijk

26 januari 2023 @ 20:00 - 21:30

Beste mensen,

Stembevrijdend Zingen is altijd improviserend zingen. Makkelijk, moeiteloos, ‘gedachteloos’ klank maken. Improvisatie kun je ook vertalen als ‘niet vooruit zien’. Je bent in het moment, ademt in en ademt uit, en maakt geluid.

Bij mijn kleinkinderen zien ik hoe gemakkelijk dat is: ze horen een liedje en gaan dansen, ik speel  een melodietje op de piano en ze zingen mee, ze krijgen een wit vel papier en gaan aan de gang om een creatief meesterwerk te maken.

Als volwassenen zijn we vergeten dat we dat ooit gewoon zo deden. De Amerikaanse schrijfster Brené Brown beschrijft in haar zeer aanbevelingswaardige boek ‘Durf te leiden, de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders’, dat vele door haar geïnterviewde mensen zich herinneren dat ze op school of thuis een incident meemaakte, waardoor ze zich gingen schamen. Een leerkracht of ouder zei dat ze niet goed (genoeg) konden schrijven, tekenen, muziek maken, zingen of iets anders creatiefs.

Brené Brown noemt dat  ‘littekens op je creativiteit’. En soms duurt het jarenlang voordat ze weer iets creatiefs durven te doen. Laat staan zo iets kwetsbaars als (voluit) zingen in een groep…..

Stembevrijdend Zingen is bij uitstek een gelegenheid om dat soort ‘oud zeer’ van je af te schudden. Zingen is een geboorterecht van ieder mens. In alle culturen is zang en dans aanwezig bij alle belangrijke momenten van het leven. Geboortes, initiaties, trouwen, rouwen, feesten en vieringen: zingen hoort erbij.

Wij hebben ons eigen maandelijkse feestje in Centrum de Zin in Harderwijk: Stembevrijdend Zingen!

Donderdagavond 26 januari is het weer zo ver, een hele avond Stembevrijdend Zingen! We beginnen om 20.00 en sluiten af om 21.30.

En als je iemand mee wilt nemen die je ook een stembevrijdende ervaring gunt…doen!

Tot dan, tot zings,

Maarten Moens

P.S. als experiment zal er donderdag 26 januari ook een iemand met een handpan aanwezig zijn, zodat we samen kunnen improviseren.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
26 januari 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
www.maartenmoens.nl

Locatie

Centrum de Zin, Harderwijk
Stationslaan 32
Harderwijk, Noord Holland 3841 DA Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *