Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Harderwijk

mei 25 @ 20:00 - 21:30

Beste mensen,

Op vrijdag 12 mei was er een feestje in de Dominicuskerk in Amsterdam, 40 jaar Stembevrijding en 70 jaar Jan Kortie. Voor mij een avond ‘thuiskomen’ in een grote familie van Stembevrijders en bevrijde stemmen.

In de nieuwsbrief voorafgaande aan dit festijn citeerde Jan Kortie een onbekende Stembevrijder die gezegd heeft “Ik heb best veel opleidingen gedaan, maar dit is de eerste waarbij er niets van mij weg hoeft….”. Misschien was ik dat wel die dit gezegd heeft, in ieder geval kan ik dit geheel beamen.

Ook ik heb vele opleidingen gedaan, maar het mooie van mijn opleiding aan de Academie voor Stembevrijding (2012-2014) was: er hoefde niet te worden opgelost, te worden doorgewerkt, te worden veranderd. En daardoor werd het de meest transformerende opleiding die ik ooit gedaan heb.

De kern van Stembevrijding is aanvaarding. Aanvaarding van wat er nu is, van je stem, van je geluid, van je weerstand, van je schaamte, van je boosheid, van je verdriet, van je extase. Ja-zeggen tegen alles wat er is (en tegen alles wat er niet is).
Alles kan namelijk gezongen worden, iedere potentiële emotie is brandstof om te verklanken, om te zingen.

Vandaar: ‘kom vooral zoals je nu bent’ (blij, bang, boos, bedroefd) en geef daar geluid en expressie aan. We doen dat door makkelijk meezingbare liederen te zingen, mantra’s, gospels, wereldmuziek, eigen composities. Na afloop voel je je gegarandeerd beter, vitaler, meer in je lijf, minder in je hoofd, verbonden en verwarmd. Just be there!

Tot donderdagavond 25 mei, tot zings,

Maarten Moens

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

Volgende data:
– donderdag 22 juni

Maarten Moens

Coach, trainer, Stembevrijder, pianist

www.maartenmoens.nl

info@maartenmoens.nl

06-25525702

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
mei 25
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Centrum de Zin, Stationslaan 32, Harderwijk
Stationslaan 32
Harderwijk, Noord Holland 3841 DA Nederland
+ Google Maps