Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Harderwijk e.o.

23 mei 2024 @ 20:00 - 21:30

Beste mensen,

 Het afgelopen weekend volgde ik een workshop Roma/Gypsy zingen met Ida Kelerova, een Tjsechische Roma-zangeres. Heerlijk voluit zingen, altijd met een borststem, meestal hard en zonder terughouding.

Haar voornaamste les was ‘blijf open en jezelf (je hart) openen’. De stemmen in ons hoofd (‘mister Voice’) zeggen dat het beter is om te sluiten, jezelf te beschermen met muurtjes, pantsers en maskers. Ida’s advies was: blijf open, we zijn kwetsbaar, het leven doet (soms/vaak) pijn, maar blijf open, houd je hart open. Jezelf blijven openen is Ja-zeggen tegen het leven, jezelf sluiten betekent Nee-zeggen.

Dus blijf open, voel de eventuele pijn en het verdriet en geef er uiting aan. Alles (iedere emotie) kan gezongen worden!

Welkom dus weer bij een avond Stembevrijdend Zingen in Centrum de Zin. We beginnen om 20.00.

Met zingende groet,

Maarten Moens

P.S. En fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 17,50 euro per keer.

Met zingende groet,

Maarten Moens

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Maarten Moens

Coach, trainer, Stembevrijder, pianist

 

www.maartenmoens.nl

info@maartenmoens.nl

 

06-25525702

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
23 mei 2024
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Centrum de Zin, Harderwijk
Stationslaan 32
Harderwijk, Noord Holland 3841 DA Nederland
+ Google Maps