Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Harderwijk e.o.

23 februari 2023 @ 20:00 - 21:30

Beste mensen,

Zingen is het ultieme loslaten. Je ademt in en je ademt uit, bijvoorbeeld met een zucht en als je er iets meer klank aan geeft….dan zing je!

Zuchtend zingen is een fijn begin van een zangavond, het ontspant, is aanstekelijk hilarisch en iedereen kan het.

Stembevrijdend Zingen is veel meer iets laten gebeuren, dan iets doen (nl. mooi of ‘goed’ zingen). Dat klinkt misschien wat mystiek, maar hoe minder je in de doe-modus staat, hoe fijner en moeitelozer je zingt. En dat is weer heel concreet ervaarbaar.

Zingen is geen ‘cultuur-taal’, die alleen door een bepaalde laag top-musici (na jarenlange studie en training) gesproken mag worden.
Nee, zingen is iets dat iedereen van nature gewoon kan. In meer traditionele culturen zingt iedereen, net zoals je dat als kind deed.

Stembevrijdend Zingen is moeiteloos zingen, wel met aandacht en intentie, maar zonder ‘je best doen’ of presteren. Het is was het is (alweer zo’n mooie zin voor op een tegeltje). En iedere ademteug, iedere nieuwe klank, ieder nieuw lied is weer een nieuw moment, een nieuwe kans, een nieuw geluid, een nieuwe ervaring.

Donderdagavond 23 februari is het weer zo ver, een hele avond loslaten en Stembevrijdend Zingen! We beginnen om 20.00 en sluiten af om 21.30.

Na afloop voel je je beslist anders, en meestal veel meer ontspannen, uit je hoofd, in je lijf, verwarmd, opgetild, verbonden en geïnspireerd.

En als je iemand mee wilt nemen die je ook een stembevrijdende ervaring gunt…doen!

Tot donderdagavond 23 februari, tot zings,

Maarten Moens

N.B. eenmalig, speciaal aanbod: als je een strippenkaart voor de hele reeks van 5 avonden koopt, kost dat 60 euro. De kaart is overdraagbaar als je een keer niet kunt.

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

Volgende data:
– donderdag 30 maart
– donderdag 13 april
– donderdag 25 mei
– donderdag 22 juni

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
23 februari 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
www.maartenmoens.nl

Locatie

Centrum de Zin, Harderwijk
Stationslaan 32
Harderwijk, Noord Holland 3841 DA Nederland
+ Google Maps