Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen in Zeewolde

17 december 2020 @ 19:30 - 21:00

Zingen, klinken, expressie geven aan wat er in je leeft….er is maar weinig dat zo gezond makend, energie-gevend, verbindend en blij-makend is als dat. En dat dan ook nog samen met anderen doen…Hoe fijn is dat?

Daarom donderdag 17 december  een nieuwe kans om te Zingen in de Stalling (van de Sternhof in Zeewolde). De Kersteditie!

Binnen in een hele grote stalling, waarin we aan alle Corona-afstanden kunnen voldoen (en aan de richtlijnen van het RIVM voor koorzang) en toch het plezier en de vreugde van Stembevrijdend Zingen kunnen beleven en delen. Er verschijnen steeds meer schemerlampen op de Sternhof, dus het wordt een gezellig samenzijn.

Zingen is het beste medicijn tegen alle mentale, emotionele en lichamelijke (Corona)stress waaraan we worden blootgesteld. Want samen zingen is  goed voor lichaam, ziel en geest, verbindend en vitaliserend.

Vanwege het licht beginnen we om 19.30 (inloop vanaf 19.15) en zingen we tot 21.00. Ik zorg voor thee en iets erbij.

Praktisch:
Vooraf aanmelden is verplicht (Corona-regels) en  er kunnen maximaal 12 mensen meedoen. Als je (Corona) klachten hebt, zing dan thuis. We houden tijdens het zingen voldoende afstand, schudden geen handen en bij huggen vooraf afstemmen.

De avond gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.

Welkom dus: aanstaande donderdagavond 17 december vanaf 19.15 inloopkoor Stembevrijdend Zingen op locatie bij de Sternhof, Sternweg 14 in Zeewolde. We zingen van 19.30 tot 21.00, met een korte pauze ergens halverwege. Let op: speciale Kersteditie!

Algemene informatie:
Inloopkoor Stembevrijdend Zingen zingt omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 19.30 en zingen tot 21.00. Kosten 15 euro per keer.

Vooraf aanmelden als je wilt meedoen. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een vreugdevolle groet,

Maarten & Marieke Moens

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Volgende data::
Donderdagavond 28 januari 2021 (onder enig voorbehoud).

Ik volg bij al mijn activiteiten de adviezen en richtlijnen van Koornetwerk Nederland en de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) die samen met het RIVM en Ministerie richtlijnen hebben opgesteld om verantwoord te kunnen zingen. Ik volg ook de mededelingen en updates van Koornetwerk Nederland en het nieuwe meldpunt Koren-Corona op de voet. Ik heb daarover ook  contact met andere collega’s en dirigenten. Wat mij houvast geeft is dat uit de cijfers blijkt dat er nauwelijks besmettingen zijn bij koren. (de meeste besmettingen vinden momenteel plaats in thuissituaties en op het werk) 

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
17 december 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
Site:
www.maartenmoens.nl

Locatie

De Sternhof
Sternweg 14
Zeewolde, Flevoland 3898LJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0320 - 288 222